L'Oliva
Sallent

Cabrianes
    Des de Cabrianes seguir el carrer Ginesta, fins al Mas, a 1'8 km.

XIV-XX
    Lluís Len / Jaume Perarnau

De la part més antiga de la casa solament destaca una paret del celler fet amb pedra molt rústica, possiblement del primer romànic, que confirma l'antiguitat del mas. Les recents reformes fetes durant el segle XX, amb no gaire encert, han desvirtuat completament, la importància històrica de la casa

En una escletxa del celler es va trobar una punta de llança de ferro en molt bon estat, segurament d'època pre-romànica.

Documentada des del 1259, sempre amb continuïtat d'ocupació, era continuador d'un antic alou dels segles X-XI.

AA.DD. "Catalunya romànica" .- Ed. Enciclopèdia Catalana .- Barcelona 1984 .- Vol. XI .- p.360 PIÑERO, Jordi "Cabrianes, història d'un poble" .- Manresa 1996 .- p. 38