Llindes de Can Mariano
Taradell

C. Barceloneta, 34

BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Les llindes de Can Mariano estan situades al solar on hi havia la casa, tot delimitant uns parterres. Es corresponen amb la llinda del portal i dels finestrals i són totes d'arc pla de pedra carejada. El portal està inscrit amb l'any "1798" i el monograma de Maria intercalat.

La informació històrica ha estat facilitada per la família de Can Mariano.

Antigament la casa era coneguda com Can Comas. L'any 1842 fou heretada per Jacint Boix, qui la va vendre a Pere Villa l'any 1889. En morir sense descendència la va heretar el seu cunyat, Ramon Roca, qui l'any 1914 en fa hereu al seu únic fill Mariano Roca. Des d'aleshores la casa és coneguda a Taradell com Can Mariano, tot i que durant un temps també la trobem anomenada com a Can Mariano Pou Planas. Actualment la propietat encara pertany als seus successors. La casa va enderrocar-se l'any 2008.