Llinda del Racó
Folgueroles

Carrer Major, 56
    Emplaçament
    Al bell mig del nucli antic, a la cantonada nord-oest de la plaça de l'1 d'Octubre, antiga plaça de cal Rei

41.93887
    2.31806
    443469
    4643214
    08083 - 98
    1775
    BCIL nº 12521-I. Catàleg de béns a protegir del POUM de Folgueroles.
    Ref. Cad.: 3534705DG4433S
    Adriana Geladó Prat

Llinda monolítica de pedra rossa de Folgueroles, situada en el portal de la façana principal de la casa i sostinguda pels brancals de l’obertura, que estan bastits amb carreus de pedra i amb les impostes motllurades. Està gravada amb l’any 1775 i ornamentada amb un baix relleu rectangular decorat amb una creu llatina damunt del Calvari. La creu està coronada amb una sanefa semicircular decorada amb dents de serra.

És probable que el baix relleu rectangular del portal d’accés sigui conseqüència de la mutilació que patiren la major part de les llindes del poble que tenien elements de connotació religiosa, durant el conflicte bèl·lic de la guerra Civil espanyola (1936-1939). Un cop finalitzat el conflicte, molts d’aquests símbols foren gravats de nou.

NAVARRO ACEBES, Ferran (2021). Catàleg de béns a protegir. R18/07 Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Folgueroles. Consultat 24 octubre 2021, des de https://dtes.gencat.cat/rpucportal/ Núm. Identificació A.09.