Llinda del pou de Santa Magdalena
Òdena

Pou de Santa Magdalena
    A la façana de l'edifici que alberga el pou de Santa Magdalena

Molt erosionada. Difícil lectura de la inscripció
    Josep-Vicenç Mestre i Casanova

En l'edifici que alberga el pou de Santa Magdalena es conserva una llinda amb una inscripció que recorda que aquest lloc de captació forma part de l'aqüeducte que abasteix d'aigua a la ciutat d'Igualada: Pou de Sta. -Escut de la ciutat d'Igualada- Magdalena. Beneiu la deu Senyor -1950- i deu aigua amb [abundo]r.

Llinda de l'any 1950. Per aquest indret passa la mina subterrània provinent de la propera font del Poal. Aquí s'incorpora l'aigua captada d'un nou manantial.

MARTÍ I FIGUERAS, Joan (1974): "L'aqüeducte de l'Espelt", Miscel·lànea Aqualatensia, 2, Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada, Igualada, p.199-229.
    MESTRE CASANOVA, Josep-Vicenç (1995): "L'Espelt: Origen i Evolució", Miscellanea Aqualatensia VII, Ajuntament d'Igualada i Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada, Igualada, pp. 185-213.