Llinda de la Rectoria
El Pont de Vilomara i Rocafort

Corriol de Cal Prat - al costat de la Plaça de l'Església

Estructural
    Bisbat de Vic (C. Santa Maria, 1 - 08500 VIC)
    Jordi Montlló Bolart - Laura Bosch

Llinda de pedra que correspon a la porta d'accés de la rectoria construïda al costat de l'església de Santa Maria de Rocafort. Els brancals són de carreus de pedra però la llinda descansa damunt de rajols plans com si antigament la porta hagués estat més baixa.
    Porta la següent inscripció: "SPARENS RECTORE" i al damunt la data d'execució "1676" amb el monograma H i una petita creu al damunt. Simbolitza o representa el Santíssim nom de Jesús.
    En ella s'observen restes de fòssils així com de pintura blanca i de la piqueta del picapedrer a l'hora de polir la cara visible.

A la planta pis, hi ha dues finestres més amb les llindes gravades. La que es troba al damunt de la porta té gravada l'any 1630.

PÉREZ BACARDIT, Enric (2002). Apunts per a una història de Rocafort de Bages. Ed. de l'autor. Pàg.36 i 37