Llegenda de l'almoina de Santa Cecília
Marganell

Santa Cecília

Tradició oral
    M.Lloret - KuanUm

Des de molt antic, el dia de la festa de Santa Cecília es donava un panet i vi bo a les persones que sortien de l'ofici. El cost d'aquesta ofrena la sufragaven cada any una casa diferent del terme. Quan li tocà pagar a Can Clariana, l'amo ho veié un costum poca-solta i es negà a pagar-ho. Aviat els caigué una gran calamitat, ja que perderen totes les collites i bestiar, juntament amb molts dels estadants de la casa. Anys més tard, quan l'Infant de la casa va créixer, va saber el que havia fet el seu avantpassat i va prometre que mai més faltaria l'almoina de "pa i trago" el dia de Santa Cecília. Des de llavors Can Clariana es va convertir en una gran propietat, amb moltes riqueses i coneguda arreu de la comarca.

BLASCO I PLANESAS, D. (1996). Marganell i els seus avantpassats. Ajuntament de Marganell.