Lledoners de Can Draper
L'Ametlla del Vallès

Can Draper
    a Can Draper, entre la majestuosa torre de defensa i l'accés a l'Ametlla

Espècimen botànic
    Bo
    Han estat coronats sistemàticament per obtenir troncs moldejables per a la confecció d'eines de camp. Aquest fet genera que alguns dels troncs antics tinguin certs problemes de podridures ja que la fusta d'aquest arbre és molt dèbil.
    Decret 47/1988 Arbres d'interès Comarcal i Local
    08005A003000020000LJ
    Jordi Puig Roca

51 exemplars de lledoner (Celtis australis) de 10 a 17 m d'alçada, 6,6 a 1,3 m de volta de Canó, 30-35 a 210-215 cm de classe diametral, 30 a 210 cm de diàmetre, 25 a 44 m de perímetre de capçada i més de 150 anys d'edat.
    Molts dels troncs presenten unes formes realment espectaculars i el seu port i composició del brancatge són realment espectaculars.
    Entre els lledoners hi ha algunes alzines que també són destacables.

Tenen una component històrica molt important ja que estan situats envoltant el que era l'antic hort de can Draper fet que els conferia una doble funció, tant de protecció dels cultius enfront del vent com per a obtenir recursos.

PUIG ROCA, J. et. al. (2004). Catàleg d'arbres i arbredes d'interès local de l'Ametlla del Vallès. Ajuntament de l'Ametlla