Línia de Pins de Terramar i Vinyet

Nucli de Sitges, Zona Terramar i el Vinyet

Espècimen botànic
    Sense data
    Regular
    La zona de pins del Vinyet, està en més mal estat a causa que està afectat per diverses obres de canalització.
    Ajuntament de Sitges
    Laia Massansalvador Soler

Es tracta d'una pineda, sobre una plana quaternària, que ha esdevingut un corredor natural per a estornells, garses i merles. Alguns dels pins tenen una antiguitat i alçada considerable. Es divideix en dues zones, la que comença a l'avinguda Sofia fins a l'ermita del Vinyet i la situada en l'avinguda de Navarra.

La zona està catalogada com a línia de pineda a protegir; alguns dels pins han estat "restaurats" en diverses campanyes, del 2004, 2005 i 2006.

Durant el segle XX la zona ha estat considerada ciutat jardí i ha estat el camí tradicional d'accés a l'església de la Mare de Deu del Vinyet. La zona de l'avinguda de Navarra és posterior, i indicava el límit de Terramar, la zona més senyorial, situada prop del Parc Terramar.