Les Rotes
Vallcebre

Belians
    Carretera B-401, al centre del municipi, trencant a mà esquerra direcció a Belians

Regular
    Estructuralment en bastant mal estat, amb algunes esquerdes importants en l'estructura principal. Abandonament i mal estat dels edificis secundaris.
    08293A006001370000AQ
    Anna Junyent Traserra

Masia de grans dimensions en la qual es poden observar diferentes parts de l'edifici, fruit de les diferentes èpoques constructives. L'edifici principal, de planta quadrangular, té una planta baixa, dos pisos, i golfes. La teulada és a doble vessant amb el carener perpendicular a la façana de llevant. En aquesta part és on es concentren la major part de les obertures. Construcció de maçoneria arrebossada en alguna part. Al voltant de la casa, o edifici principal, s'hi conserven dues petites construccions utilitzades pel treball de la terra, com la pallissa i les quadres.

La masia apareix al cens militar de Vallcebre de l'any 1856. Segons aquest document, en aquests anys, la casa era habitada per un tal Ramon Jeusa.

Cens Militar de Vallcebre (1856). Arxiu Comarcal del Berguedà.