Les Roquisses
Rellinars

Torrent de les Roquisses
    Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Només es conserven en part a causa de l'erosió i la degradació del marge.
    Jordi Montlló i Laura Bosch

Necròpolis d'època alt medieval on s'observen les restes de tres cistes i el forat d'una possible quarta tomba. Estan orientades NW-SE. Però en podrien haver-hi més al voltant. El seu estat de conservació és molt dolent i només conserven algunes pedres de la capçalera, posades dretes i que envoltaven la sepultura on es depositava el difunt.

Ferrando (1985) descriu l'indret i observa la resta d'ossos escampats per terra. Durant la nostra visita vam poder observar un fragment de paret cranial.

Segons Ferrando (1985) es van descobrir entre finals dels anys 60 i principis dels 70, quan una màquina que estava obrint un vial les va escapçar. Posteriorment un equip dirigit per Ramir Masdeu efectuà una intervenció on es recolliren restes òssies.

FERRANDO i ROIG, Antonio (1985). Apunts arqueològics d'un excursionista: "La tomba del Moro" de l'Ocset (Granera) i les sepultures de Les Roquisses (Rellinars); dins Butlletí de la Unió Excursionista de Sabadell, 4-9.

FERRANDO I ROIG, Antoni, (1992). Recorregut per les tombes medievals de Sant Llorenç del Munt i els seus encontorns. Pàg. 40-43. Terrassa. Editorial Ègara. Monografies Vallesanes, 18.