Les Quingles
Calders

Emplaçament
    Cal seguir el camí en direcció nord que surt de la cra. N.141 passat el Km. 12 i passar el Canadell.

41.77757
    1.9468
    412473
    4625617
    08034 - 6
    Jordi Piñero

Masia de petites dimensions ampliada i remodelada els anys 50. La construcció antiga tenia només dues plantes i una superfície menor. Ha quedat dissimulada sota l'obra moderna que imita la tipologia d'una masia tradicional tot cobrint bona part dels elements autèntics. Actualment és de planta basilical i s'hi ha aixecat un segon pis. Té cossos adossats a la banda de ponent (tines) i de llevant. A l'entorn hi ha dependències de granja.

Es tracta d'un mas documentat a partir del segle XIV. Possiblement el 1955 va sofrir una ampliació i remodelació general que li ha donat l'aparença actual.

-Calders, un municipi entre el Pla de Bages i el Moianès, pp. 65, 91.