Les Planes
El Brull

XV-XVII
    Està totalment restaurada.
    Forestals, S.L.
    Marc Cucurella Pinilla

Masia de planta rectangular feta amb carreus irregulars de pedra lligats amb un ciment vermellós, totalment restaurada. Consta de dos nivells d'alçada diferents: a la meitat sud hi ha planta baixa i pis i la meitat nord és més alta. La teulada és a dues vessants, de teula àrab, i desguassa al nord i al sud. Al vessant sud veiem un pati interior. Les obertures són fetes amb grans carreus tallats de manera regular. Aquestes obertures són totes rectangulars i, en general, tenen llindes de fusta a la planta baixa i de pedra al primer pis. En alguna d'elles s'ha usat també el maó. A la façana sud dues de les obertures fan de petit balcó i estan proveïdes d'una barana. Tan per la banda de llevant com de ponent de la masia hi ha cossos afegits de nova construcció.

Tot el conjunt es troba envoltat per una zona enjardinada i ben cuidada.

Aquesta masia té un ús actual residencial i ha perdut el seu origen agrícola.