Les Fontetes
Castellolí

Camí de cal Tardà
    A les proximitats del nucli urbà, a mà dreta del camí de cal Tardà, a tocar del torrent homònim.

Catàleg de béns a protegir POUM 2014. Fitxa 20. Altres interès. Font.
    Virgínia Cepero González

Les Fontetes es troben a les proximitats del nucli urbà de Castellolí, a mà dreta del camí de cal Tardà, a pocs metres del torrent homònim. S'hi accedeix per uns graons de pedra, que menen al canyissar on hi ha la deu.
    És una font arranjada que consta d'una petita construcció de pedra, de la que surt un tub per on brolla l'aigua, que segueix cap al torrent.
    El seu cabal és intermitent i molt variable al llarg de l'any.

Forma part de la "Ruta Lila: les fonts de Castellolí".

Les fontetes és una de les fonts més freqüentades de Castellolí, per la seva proximitat al nucli urbà. Antigament, era costum anar-hi a berenar.

CUADRADO, J.; VILARRUBIAS, S. (2015) Guia de les fonts de Castellolí. Castellolí: Ajuntament de Castellolí, p. 48-50.