Les estacions del Viacrucis
Taradell

Nucli de Taradell

Costumari
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Les estacions del Viacrucis indiquen les parades que es fan durant la processó del Viacrucis. Estan fetes amb forma de creu llatina de fusta i estan fixades en les façanes de determinades cases. El recorregut comença a Santa Llúcia i segueix pels carrers Sant Sebastià, Ramon Pou, de la Vila i de l'església, fins arribar a l'església parroquial.

El calvari de Crist i el seu Via Crucis era representat en moltes poblacions amb la col·locació de catorze estacions en el camí del calvari, situat sovint en un mont proper al poble per reproduir el camí que feu Jesús des del palau de Pilat fins al Gòlgota. A Taradell, al no haver-hi cap mont proper, les estacions estan marcades amb creus de fusta, situades a les façanes d'algunes cases.