Les Casetes del Bufí (o del Bofí, els corrals de Can Pèlecs, els Corrals del Daví)
Sant Llorenç Savall

  Vallès Occidental
  A la capçalera de la canal de la Ravella; abans de la cruïlla de camins a la Mola, seguir al S.
  Emplaçament
  Les Pinasses

  Coordenades:

  41.66112
  2.0169
  418151
  4612619
  Número de fitxa
  08223 - 95
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Jaciment arqueològic
  Medieval
  Modern
  Estat de conservació
  Dolent
  Tot i l'escàs ús actual, no hi ha cap mena de consolidació dels murs històrics, i l'element és a la intempèrie.
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Difícil
  Lúdic/Cultural
  Ref. cad.: 010A00015
  Autor de la fitxa
  Laura de Castellet i Ramon

  Bauma natural protegida per un parell de murs de paret seca que no toquen sostre; l'entrada original està tapiada, però s'entra per un esvoranc a l'extrem del conjunt. A l'interior hi ha restes de focs i lleixes obertes a la roca.

  Al fons de la bauma s'obre una petita cova de 30 m. de recorregut.

  El topònim apareix com a casa en documentació de l'any 1185, i ha estat habitat, tot i que amb irregularitats, fins a inicis del segle XX. Deuria haver tingut relació amb l'antic mas del Bufí, de la vall de Mur, actualment desaparegut però amb documentació des del segle XIV. N'hi ha notícies documentals en època moderna, i l'any 1850 va ser dels pocs amagatalls que es va tancar per evitar-hi l'estada d''elements perillosos; deuria durar poc, ja que pocs anys després l'utilitzà un grup de falsificadors de moneda que vivia als Òbits, i l'any 1900 hi vivia una família. Al llarg del segle XX es va utilitzar com a corral, aixopluc de carboners i també com a amagatall durant la guerra civil. Darrerament es fa servir com a petit refugi excursionista.

  CASALS, Miquel; VICENS, Albert (2004) El vessant desconegut de Sant Llorenç del Munt. La capçalera del Ripoll: Sant Llorenç Savall. Sant Vicenç de Castellet, Ed. Farell.
  FERRANDO i ROIG, Antoni (1983) El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac. Història i arqueologia vistes per un excursionista. Sabadell, Cooperativa El Pot.