L.A.V Lleida - Martorell subtram X-A. Base de Muntatge Vilafranca del Penedès

Els Cirerers

Romà
I-III dC
afectat per l'alta velocitat.
Pla d'ordenació urbanística municipal de 2003
Jordi Montlló Bolart

La construcció de la base de muntatge de via de la Línea d'alta velocitat, subtram X-A (Olèrdola-Avinyonet) va motivar l'any 2004 la realització d'una intervenció arqueològica preventiva. El terreny afectat es considerada d'interès arqueològic per la seva proximitat al jaciment prehistòric dels Cirerers. No obstant, els treballs de prospecció no proporcionen cap resta de valor arqueològic o patrimonial. En els sondejos, però es localitzen de forma dispersa i indiscriminada escassos materials ceràmics d'època moderna i contemporània, i dos fragments petits de terra sigil·lada itàlica i sudgàl·lica.

Excavació de l'any 2004, sota la direcció de Mª Mar Carretero Nieto; de l'empresa Arqueociència.

Carta Arqueològica de l'Alt Penedès: Vilafranca del Penedès. Inventari i Documentació del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de Catalunya.