Làpida de l'aviador nazi
Martorelles

Vallès Oriental
    Fins fa poc havia estat al costat del riu Besòs (en un marge del riu Besòs, a l'alçada de la fàbrica Derbi)
    Actualment està en un magatzem de l'Ajuntament.
    Ajuntament de Martorelles

41.52573
    2.2434
    436877
    4597397
    08115 - 46
    1940
    Regular
    La inscripció no es pot llegir en la seva totalitat a causa del desgast de la pedra. Es conserva a un magatzem de l'ajuntament.
    Marta Lloret Blackburn

Làpida situada al costat del riu Besòs, molt a prop d'una torre elèctrica. A la part frontal de la llosa hi ha gravada una creu i el següent text: "Hier kämnfle un starb den fliegerto.. a... 29.1.1939 für ein ...Spanien Karl August Boetticher

Durant la Guerra Civil, el general Franco va sol·licitar suport aeri al canceller alemany Adolf Hitler. Com a resposta, el règim nazi va enviar la Legió Còndor, que va bombardejar sistemàticament diverses localitats. El dia 29 de gener de l'any 1939, un dels avions de la Legió va patir un accident a l'alçada del riu Besòs, que va suposar la mort del pilot, Karl August Boetticher. El règim nazi va fer instal·lar al lloc de la caiguda una fita commemorativa, el dia 11 de febrer de 1939.