Làpida D. Juan Carulla 1866
Sant Martí Sesgueioles

Av. Catalunya 31

Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles
    Josep Anton Pérez Arriaga (TRÍADE Serveis Culturals)

Làpida de marbre encastada al mur sud-oest del cementiri de Sant Martí Sesgueioles, amb la següent inscripció: “Aquí yacen los restos de D. Juan Carulla EPD. Falleció el 11 de setembre de 1866. El amor paternal paga este modesto tributo de gratitud al que en América supo honrar su nombre y su patria con agrisolada providad”.

No s’ha pogut localitzar documentació relacionada amb el nom de la persona que apareix a la làpida. Per la inscripció, a manera d’hipòtesi, es tractaria d’un soldat mort en algun conflicte dels que va protagonitzar Espanya al continent americà al segle XIX.

Cal tenir en compte que la làpida és més antiga que el cementiri (1899) i que per tant es devia traslladar del seu emplaçament original.