Laberinto
Calaf

Es troba a la Plaça de Catalunya, al barri de la Pineda.

Karina Gajón i Alfredo Bueno
    Ajuntament de Calaf
    Jordi Seró i Ferrer. IN SITU Patrimoni i Turisme

Escultura d'acer sobre plataforma de ciment formada per tubs cilíndrics de diferents colors. Té una doble funció: l'estrictament estètica i de contemplació, i la que dóna el fet de situar-se a nivell del sòl, que convida a tocar-la, a accedir-hi, a ser part de l'obra, sentint sensacions noves de les quals no es gaudeix amb la simple contemplació, una situació nova, sobretot per als nens, que jugant aprenen a veure i a sentir allò que és una escultura, tradicionalment inaccessible.

Escultura guanyadora del 2n premi compartit a la 1a Trobada Internacional d'Escultors (Calaf, 1993). La Trobada Internacional d'Escultors fou una trobada d'escultors que es va celebrar a Calaf entre els anys 1993 i 1996. De totes les escultures presentades a concurs, un jurat seleccionava les guanyadores, les quals s'inserien en la ciutat i passaven a formar part del teixit urbà de la vila. Durant el mes de juliol, escultors originaris de diversos països d'arreu d'Europa i del món instal·laven els seus tallers a la vila i desenvolupaven la seva obra. Les Trobades d'Escultors dotaren Calaf d'una nova imatge urbanística, ompliren d'art contemporani diversos indrets, augmentaren el patrimoni cultural del poble i, a la vegada, s'integraren d'una manera estudiada en l'urbanisme.

Trobada internacional d'escultors : 1993-1996 (1999). Calaf : Ajuntament de Calaf, p. 32-33.