La Torreta
Mediona

Legal i física
    Fitxa ARQ 067 del Catàleg de Béns a Protegir inclòs al POUM.
    Residencial - productiu
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

Masia encerclada per un mur perimetral dins el qual hi ha l’edifici principal i alguns cossos secundaris. El volum principal és la masia pròpiament dita, de planta basilical i amb planta baixa, pis i golfes. La coberta, a dues vessants i amb el carener perpendicular a la façana, desguassa a dos nivells des de la part central (més alta) fins les laterals. El portal principal és un arc de mig punt dovellat amb un escut gravat a la clau.

En un document de venda de 1696 s'hi recull el pas de la propietat de Jaume Riera a Josep Pascual Soteras. En aquell moment, la propietat era coneguda com a Mas de Puigcornei.

Des de llavors, altres documents reflecteixen successius canvis de propietaris, així com dades referents a la seva activitat productiva. A la dècada de 1960, però, havia quedat molt abandonada, i acollia el ramat d'un dels darrers pastors de Mediona, Francesc Solé.

L'any 2017 va ser restaurada per llogar-la en l'àmbit del turisme rural.