La Torreta
Sant Mateu de Bages

Demarcació de Coaner
    Carretera BV-3002 cap a Mejà i Salo, al km. 3.

Sostre d'uralita.
    Catàleg de masies (núm. 148)
    Jordi Piñero Subirana

Casa de pagès de dimensions modestes, emplaçada al costat de la carretera que va a Salo i prop de la masia de Coaner. Es tracta d'una construcció molt senzilla, de planta rectangular, que consta d'una sola planta. La porta d'entrada, a la façana de migdia, és amb llinda de fusta i queda pràcticament tapada per un petit cos més modern, adossat a llevant, i també per un cobert adossat a ponent. Els murs són a pedra vista, fets amb blocs més o menys escantonats. Les façanes laterals tenen diverses finestres, molt senzilles. La coberta és actualment d'uralita.

Segons dades del cadastre, l'any de construcció de la casa és el 1800. Aquest petit habitacle depenia de la masia molt propera de les Feixes de Coaner.