La Torre dels Galls
Martorelles

C. Anselm Clavé, 121

Noucentisme
    Marta Lloret Blackburn

Torre aïllada que es troba situada a carrer d'Anselm Clavé, prop del terme municipal de Santa Maria de Martorelles. És de planta rectangular, consta de planta baixa i pis té la coberta a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana. D'aquesta en surt una torre-mirador quadrangular amb coberta a quatre vessants. El frontis es composa simètricament segons tres eixos, definits per obertures d'arc pla revestides amb estuc. El finestral de sobre el portal té sortida a un balcó amb baranes forjades que quedat suportat per mènsules. La part superior del frontis està acabada amb tres plafons ceràmics decoratius, entre els quals hi ha la ventilació de la coberta. A l'alçada del forjat del primer nivell hi ha una cornisa senzilla. La resta d'obertures de la casa són d'arc pla arrebossat, excepte dos pòrtics de mig punt que hi ha a la façana de ponent. Davant d'aquests s'hi ha adossat un cos porxat a la planta baixa i terrassa amb balustrada al pis. L'acabat exterior és arrebossat i pintat de color cru, excepte les finestres i la cornisa del frontis, de color més fosc. La porta d'accés a la finca, de ferro forjat, incorpora les lletres "JF" i dos galls, que han acabat donant nom a la casa.

A l'inici del segle XX van construir-se una sèrie de cases senyorials entorn el camí de Santa Maria de Martorelles, avui carrer de Josep Anselm Clavé. Aquestes cases sovint eren utilitzades per habitants de les ciutats properes, ja sigui Mollet o Barcelona, com a segones residències. La Torre dels Galls n'és un bon exemple, construïda segons una estètica pròxima al noucentisme.