La Torre
Moià

Extrem sud del serrat de la Torre, mirant a llevant
    Al vessant sud-est del turó de la Torre, per sobre de la pista

Caldria fer-ne una excavació
    Francesc Roma

Restes de mur a recer d'un petit penya-segat, encarades al sud-est. En algun lloc arriben a 1 metre de gruix i estan fetes amb pedres poc treballades relligades amb fang.
    Semblen dibuixar diversos espais que podrien correspondre a una casa o edifici.
    No sembla que puguin tenir un origen natural, i la proximitat al topònim "la Torre" fa pensar que es tractés d'un antic mas.
    El conjunt fa més de 12 x 17 m, tot i que està molt emboscat.

Els actuals propietaris de la Grossa ens confirmen l'existència d'aquest mas, el seu nom i el seu emplaçament.

En un capbreu de l'any 1500 que es conserva a l'arxiu municipal, Francesc de Vilatarçana, de Sant Vicenç de Calders, confessa tenir el Cortó de Sellers, àlies de la Torra (sic), constituit dins de la parròquia de Moià, amb 4 peces de terra. Totes aquestes terres limiten amb un mas anomenat la Torra,
    A banda d'aquest fet, altres topònims actualment encara existents ens ajuden a identificar aquest mas com les restes que descrivim, per exemple el fet que una de les terres tingués a ponent els honors de la Bastona i a tramuntana el camí ral que va de Vic a Manresa.