La Torre
Viladecavalls

Cal seguir una petita sendera que hi ha al costat de la carretera.

XIV-XVI
    En estat ruïnós.
    Marta Lloret Blackburn

Per sobre del pont que hi ha a la carretera d'Olesa a l'alçada del torrent de la Torre s'hi poden veure les restes d'una estructura en forma de torre. És de planta circular feta de pedra sense escairar disposada en filades regulars. La part superior presenta les restes del que podria ser l'arrencada d'una volta.

Aquestes restes han estat identificades per algunes fonts (DEL CAMPO 2002) com el castell o casa forta de Viladecavalls Jussà, tot i que aquesta informació no s'ha pogut contrastar. En tot cas, per les seves característiques constructives, sembla correspondre's amb una torre de guaita. La seva situació en un lloc encimellat sobre una riera, prop del qual passaven alguns camins vells, també apunta a aquesta hipòtesi. Durant la construcció de la carretera de Viladecavalls a Olesa, a finals del segle XIX, se'n devia destruir una part. Encara avui la zona i el torrent proper es denominen La Torre.

DEL CAMPO, J.L. [et al.] (2002). Els Castells de Viladecavalls. Monografies de Viladecavalls. vol. 7. Viladecavalls: Equorum.