La tartamuda
Castellbell i el Vilar

Música i dansa
    Francesc Juanola i Reixach
    Jordi Montlló i Laura Bosch

Sardana composada per Francesc Juanola i Reixach (Tortellà, 3 agost de 1891 - 3 de desembre de 1968) era conegut amb el pseudònim o motiu de Fillmet. Tocava el fiscorn. Es va estrenar el 17 de novembre de 1946.

Francesc Juanola tocava el fiscorn i va ser un prolífic compositor de sardanes. Era membre d'una nissaga de músics i compositors. Va tenir com a professors Dimas Delgado (fiscorn) i Manuel Blanch (composició). Als nou anys debutava com fiscornaire a La Principal de Tortellà i el 1921 ja era membre de la formació fundadora de la Principal del Bages, amb un nom diferent.
    La seva obra comprén més de sis-centes sardanes, un centenar d'harmonitzacions de ballets, una sarsuela i nombrosos arranjaments musicals de cançons, sobretot de caramelles. Serà molt popular a Manresa i tota la comarca.