La Rovira de Baix
Centelles

XVI
    Es desconeix
    BCIL (PEPCHC 4-5-1995)
    Jordi Petit Gil

Conjunt d'edificacions. El cos principal és de planta baixa i un pis mentre el cos posterior és de planta baixa i dos pisos. La façana principal té una arcada de pedra i una finestra damunt d'estil gòtic. La coberta és de teula aràbiga a dos vessants en els cossos principals i a una única vessant (cap a fora del recinte) en les edificacions secundàries.

L'edifici mostra una vida molt accidentada amb moltes reformes, ampliacions i enderrocs.

Figura ja en els fogatges de 1515. Pladevall ens indica que aquest mas també va ser afectat pels atacs de 1714: "...de las ocho partes la una quemada"

- PLADEVALL, Antoni (1987). Centelles. Aproximació a la seva història. Ajuntament de Vic.