La Quadra
Sant Julià de Cerdanyola

El Boixegar
    El Boixegar

María del Agua Cortés Elía. OPC

Edifici de planta baixa cobert amb teulada a un vessant. Els murs són de paredat amb alguna cantonera escairada. Presenta obertures allindades. L'edifici està dividit en una part que s'utilitza esporàdicament com a habitatge i que disposa d'un espai amb foc a terra, forn de pa i pica de pedra, mentre que la resta és un espai que s'utilitzava per a guardar el bestiar.

S'accedeix des del segon camí a la dreta que s'inicia en el trencall del camí forestal 167, conegut com a camí gros, un cop passat el dipòsit de les Colomeres. Aquest camí arriba a la Quadra. Imatges del Catàleg de Masies.

Per l'estructura es tractaria d'una edificació que pot datar de principis del segle XX, però no anterior. S'utilitza com a refugi de caçadors. Antigament formava part de la casa del Cap del Pla.

SERRAIMA MILIAN, Lupe (2013) Pla Especial de Catàleg de Masies, cases Rurals i altres edificacions. Text refós. Diputació de Barcelona i Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola. Aprovat per la Generalitat de Catalunya 11/4/2014.