La Pedra Encantada
Sant Pere de Ribes

-II / V
    La vinya s'ha llaurat i les restes han pogut quedar malmeses.
    Catàleg de Patrimoni del PGOU (18/07/2001)
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

En una vinya a garbí de la masia del Carç, entre la carretera BV-2113 i l'autopista C-32, s'hi va trobar una tomba de tegulae a dues vessants amb un plat de ceràmica sigil·lata i una estructura indefinida. A la Carta Arqueològica hi consta que en troballes posteriors s'hi va trobar ceràmica comuna romana i sigil·lata clara, que fan pensar en l'existència d'una vil·la romana. Tot i que la majoria de material és d'època tardo-republicana i alt-imperial, es va trobar un fragment de ceràmica grisa datable en els segles V-VI d.C. Durant la revisió de la carta arqueològica no s'observaren restes arqueològiques a causa de la vegetació que cobria la zona.

També denominat Les Figueres d'en Brunet.