La Pala
Sant Pere Sallavinera

A la carretera B-1033, després de l'Ajuntament de Sant Pere Sallavinera

Restaurat l'any 2000
    Ajuntament de Sant Pere Sallavinera
    Núria Cabaañs

El casal social és un edifici de planta rectangular, d'una sola planta amb la coberta a doble vessant amb el carener paral·lel a la façana principal. Al frontis, orientat a llevant, hi consta el portal d'accés d'arc rebaixat de maó pla. Damunt hi ha un petit rosetó de pedra amb l'any 1904. A la façana de tramuntana s'hi obren tres finestrals amb volta aparellada de maons. L'edifici està coronat amb un capcer de forma ondulada de maons amb dos dos petits pilars a banda i banda coronats amb una ornamentació de pedra triangular. El parament dels murs és de pedra i argamassa a excepció de la zona del capcer afegit posteriorment amb obra i presenta un sòcol arrebossat de color gris.

Altres noms: Casal social.
    El capcer ondulat fou afegit posteriorment.

El Casal social, antigament anomenat Centro Recreativo, és un edifici que es va dur a terme a inicis del segle XX amb aportacions econòmiques veïnals per realitzar activitats per tot el municipi de Sant Pere Sallavinera.
    A finals del segle XX ho va adquirir l'Ajuntament, qui actualment ho té llogat al restaurant La Pala com a menjador.