La Masieta Nova
Castellet i la Gornal

Camí de l’Arboç a Sant Marçal. Sud de Sant Marçal
    Des de Sant Marçal agafar el camí dels Pous. Passat la casa Els Pous el primer a l’esquerra

Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Masia d’època moderna consolidada en època contemporània. Està formada pel cos principal i diversos annexes adossats a banda i banda del cos primigeni i a la part posterior. El cos principal és una construcció de planta quadrangular amb la coberta a una vessant. Consta de planta baixa i pis. El frontis, orientat a migjorn, presenta una composició molt simple amb un portal d’arc de mig punt adovellat i un balcó a nivell de pis amb un rellotge de sol pintat a la dreta del balcó amb barana de ferro. Respecte a la restes de cossos, la part inferior del frontis està atalussant quedant la resta de les façanes uns centímetres reculades. A la banda oest se li adossa un cos de planta baixa i pis amb una finestra d’arc pla per planta, ambdues de mides diferents. Pel cantó est, a l’edifici principal se li adossen tres cossos successius de planta rectangular amb la coberta a una vessant, seguint la coberta del cos original. El primer cos, de planta baixa i pis, se li obre una porta d’accés i tres obertures, una de les quals és un balcó amb barana de ferro. El segon volum presenta dues plantes, la planta baixa amb una porta de garatge metàl·lica i el primer pis amb tres finestres successives d’arc de mig punt. Finalment, el tercer volum s’hi accedeix pe una porta situada a nivell de planta pis. Aquesta s’hi accedeix per unes escales exteriors adossades a la façana principal. A la part posterior hi ha una patí tancat al qual s’accedeix des de l’interior de l’habitatge i tancat per diversos cossos annexes i una gran porta metàl·lica. El de construccions presenta els murs arrebossats i pintats de blanc.