La Flor de la Segarra
Els Prats de Rei

    Anoia
    Passeig Josep Maria Llobet, 22
    Emplaçament
    Al sud del nucli urbà de la vila dels Prats de Rei.
    607

    Coordenades:

    41.70509
    1.54065
    378582
    4618062
    Número de fitxa
    08170 - 146
    Patrimoni immoble
    Tipologia
    Edifici
    Contemporani
    Segle
    XX
    Any
    1933
    Estat de conservació
    Bo
    Protecció
    Inexistent
    Accés
    Obert
    Social
    Titularitat
    Privada
    8682501CG7188S0001IU
    Autoria de la fitxa
    Jordina Sales Carbonell

    Es tracta d'un edifici de planta rectangular allargada localitzat al sud del nucli urbà de Prats. Disposa de planta baixa, primer pis, golfes i soterrani. La coberta és a dues aigües. Els paraments són fets a base de blocs petits i mitjans de pedra local, mentre que els marcs de les obertures i les cantonades de les parets estan acabades amb totxo disposat de manera horitzontal. L'accés a l'edifici es realitza a través d'una gran porta amb arc ultrarrebaixat que es troba al centre de la façana principal que dona al Passeig Josep Maria Llobet. La resta d'obertures són rectangulars i quadrangulars.

    Des de finals del segle XIX i fins ben avançada la segona meitat del segle XX, la vida cultural i política de moltes viles catalanes es va vertebrar gairebé en la seva totalitat a partir de l'existència d'associacions de dretes i esquerres. Als Prats de Rei, aquestes dues associacions eren La Flor de la Segarra i La Cooperativa Equitativa, les quals disposaven de sengles edificis que feien la funció de seu social. Més enllà dels enfrontaments ideològics, aquestes associacions organitzaven la pràctica totalitat de les activitats festives i recreatives de l'any, de manera que el seu paper social va ser de primer ordre durant algunes generacions.
    En origen, cap a finals del segle XIX la associació Flor de la Segarra tenia la seva seu en una casa particular del carrer Nou regentada per Manel Puigcernau, un personatge popular perquè exercia de 'curandero'. Fou Puigcernau qui l'any 1933 va dur a terme la construcció del nou edifici en la seva ubicació actual, una estructura més espaiosa per donar cabuda a l'associació i competir amb l'edifici de la Cooperativa Equitativa. Després de la Guerra Civil Española, les antigues sessions de cinema que es feien a la Cooperativa Equitativa van passar a fer-se a la Flor de la Segarra- En els últims anys l'edifici estava dedicat a la hostaleria, però actualment roman tancat.