La Figuera
Pujalt

Pl. Àlex Botines, 2. L'Astor

Dídac Pàmies i Marta Lloret

La Figuera és una casa construïda vers el segle XVII i que fou ampliada al segle XVIII. Té la façana anivellada amb la de Cal Carulla, a la qual es troba adossada. El frontis té un portal situat en un extrem, d'arc pla de pedra carejada amb la llinda inscrita amb l'any "1768". Al voltant té diverses obertures d'arc pla arrebossat disposades de forma aleatòria. Al costat d'una finestra del pis hi ha una pedra tallada amb una figura seient i un arbre, que va descobrir-se en repicar el revestiment de la façana. La façana de llevant presenta dos cossos adossats, un d'ells de majors dimensions i la teulada d'uralita. Al darrera hi ha un cos porticat on comença l'arc de passatge que es prolonga per Cal Carulla i que es denomina carrer de les Voltes. Aquí hi ha dos portes que dónen accés al celler. El parament dels murs és de pedra lligada amb argamassa, sense revestir a tot arreu excepte al marc de les obertures de la façana.