La Codina
Sant Llorenç Savall

A la pista de Collmonner, abans de la font de la Codina; corriol a l'E fins arribar a una codina.
    Sector llevantí

Només queden escasses restes, a la intempèrie.
    Laura de Castellet i Ramon

Els basaments de murs d'aquest mas es poden distingir vora una clariana pedregosa (una codina) al sector més a llevant del municipi. Actualment només resten visibles dues parets que fan cantonada a l'W del que sembla haver estat l'habitatge, però fa alguns anys encara quedaven parets dempeus. També es poden endevinar unes restes corresponents a un cup.

Trobem el topònim ja al 1217, i concretament el mas Codina l'any 1497; estigué habitat fins a principis del segle XX. El cognom perdurà fins l'any 1747, en què Josep Codina ven la propietat a un Serra (de la casa de la Serra?), de Sant Llorenç Savall. El mas deuria ser una referència ja que ha donat lloc a diversos topònims.

AA.DD (2003) Lacera, Butlletí del Cercle d'Estudis Històrics de Sant Llorenç Savall. núm. 1 (Els masos de Sant Llorenç, agost 2003), Sant Llorenç Savall, edició de l'entitat.