La Cleda
Pujalt

C. Major, 13. Pujalt

XIV-XX
    BCIL . 862-I /Acord Ple Consell Comarcal / 31/03/2005
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

La Cleda és un edifici d'origen medieval que fou consolidat en època moderna i contemporània. Entre els vestigis més antics que conserva, destaquen els arcs apuntats de tradició gòtica de la planta baixa.
    Consta de planta baixa i dos pisos i té la coberta habilitada com a terrassa transitable. El frontis presenta dos portals d'arc carpanell ceràmic, així com diverses finestres amb llinda de fusta disposades de forma aleatòria. Una d'elles té sortida a un balcó de baranes forjades. El parament dels murs és de pedra lligada amb morter, sense revestir.

També es coneix com a Cal Solé Vell.

En motiu de l'establiment a Pujalt de la Base d'Instrucció Militar del XVIII Cos de l'Exèrcit Popular de la República l'any 1938, diversos edificis del poble foren adaptats per a ús militar. A la casa de Cal Solé Vell s'hi habilità el servei de sabateria militar.