La Clau de Miralles
Veciana

Nord - est del terme municipal de Veciana

XVII-XX
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Veciana (2007)
    diversos propietaris
    Jordi Montlló Bolart

Cal Gironella, Cal Gínjol i Cal Massuc formen part d'un nucli antic de població situat a l'extrem nord-est del terme municipal de Veciana, a tocar amb els de Prats de Rei i Sant Martí de Sesgueioles. Per aquest motiu aquest conjunt es coneix com La Clau, en relació a la confluència dels termes municipals.
    Els tres edificis estan adossats entre ells formant un conjunt arquitectònic singular ja que no estan ni en el mateix pla ni amb la mateixa orientació. Possiblement el seu origen és una única explotació agrícola amb les seves dependències destinades a corrals, pallisses, etc.

Hi ha dos pous, un correspon a la propietat de Cal Gironella i l'altre a Cal Massuc.