La Caseta d'en Cases
Moià

Solell del Porc
    Enmig d'uns camps, sense accés evident

El sostre ha caigut i està rodejada d'una espessa capa de vegetació que impedeix acostar-s'hi.
    Francesc Roma

Masia de planta rectangular en estat de ruïna. Havia estat constituïda per dues plantes. La teulada era a dues vessants amb els pendents nord-sud, i ràfec de lloses de pedra. L'accés era a través d'una porta amb arc de mig punt a la façana sud que ara està tapiada. Les finestres estan emmarcades amb pedra tallada.
    En una ampliació posterior cap a ponent es construí una porta de llinda plana que permetia accedir a una zona de corts i corrals, amb habitacions a la segona planta (hi ha les restes d'un festejador).
    A la façana principal (sud), hi ha dues finestres de llinda plana, en l'oriental es llegeix la data de 1708 i en l'occidental, la de 1712. Podrien ser les dates de construcció.

Es desconeix l'època de construcció, però per les restes que queden es pot deduir que és anterior al segle XIX. En tot cas, apareix en el nomenclàtor de 1860.
    Al segle XVIII era una masoveria de les Cases de Ferrerons.