La Caseta de l'Hortalà
Taradell

Camí de la Caseta de l'Hortalà
    El camí comença poc abans del km. 9 de la ctra. B-520

Es troba en estat ruïnós.
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

La Caseta de l'Hortalà és una masia del segle XVIII que es troba en estat ruïnós. Se'n conserven part dels murs perimetrals, que permeten definir una estructura de planta rectangular que s'estructurava en dues crugies. Constava de planta baixa i pis i tenia la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. Els murs més ben conservats són els de ponent i de tramuntana, essent el de migdia pràcticament inexistent. A l'angle de gregal s'hi oberva un cup circular revestit interiorment amb ceràmica vidriada. El parament dels murs és de pedra lligada amb morter.

Es podria correspondre amb la Caseta de les Planes, documentada des del segle XVIII. Era una masoveria del Reig. Va ser habitada fins a la dècada de 1950.