La Caseta
Sant Pere Sallavinera

Plana de la caseta. A l'est de la Fortesa
    Des de l'aeròdrom continuar el camí cap a la Fortesa i el primer a l'esquerre

Restaurada a inicis del segle XXI
    Núria Cabañas

La caseta és una mas aïllat situat entre la Fortesa i l'Aeròdrom de principis del segle XX. Es tracta d'una casa de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migjorn. Consta de planta baixa, primer pis i golfes. El frontis està format a partir de tres crugies simètriques. L'accés és mitjançant un portal adovellat d'arc rebaixat on a les dovelles centrals hi ha la següent inscripció: RAMON BOSCH ANY 1902 i al centre la + amb les inicials de JS i dues finestres, una per banda actualment refetes i ampliades. A nivell del primer pis s'hi obren tres finestres, a la central conserva les pedres que l'emmarquen i l'ampit i a les golfes s'obren tres finestres més de dimensions més reduïdes.
    Al costat de ponent hi ha un cobert tancat per una porta metàl·lica i a la part superior un cercle de morter amb l'any 1987, any en que es va modificar la coberta, atès que a la façana posterior del cobert hi ha inscrit sobre morter P.B 1934, any de la seva construcció. Al costat de llevant hi havia les antigues conilleres i coberts actualment modificats i al costat la pallissa on va ampliar la porta d'accés i la finestra la va construir uns cm més avall de l'antiga.

El Ramon Bosch que apareix inscrit al portal d'accés prové de Boixadors. L'actual propietari la va adquir l'any 2000.