La Casanova o Cal Torrossolla
Santa Maria de Miralles

  Anoia
  Al Sud Oest del terme. Entre la riera de Colomines i el Bosc d'en Serral.
  Emplaçament
  Prop de la Carrerada antiga de la Llacuna a Santa Coloma de Queralt, Trencall a mà dreta
  564

  Coordenades:

  41.52765
  1.49857
  374738
  4598422
  Número de fitxa
  08257-163
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XIX-XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Projecte de Catàleg de Masies fitxa 56
  Accés
  Restringit
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. Cad.: 08257A008000630000UL / 002500700CF79E0001ZJ
  Autor de la fitxa
  F. Xavier Menéndez

  Edifici principal format per dos cossos adossats, amb cinc cossos complemetraris adossats més. El cos del davant de l'edifici principal presenta planta rectangular allargada i està compost de planta baixa, planta primera i planta segona, amb coberta a dues vessants de carener perpendicular a la façana principal. El cos del darrera, adossat a l'anterior, de planta quadrada, està format per planta baixa, planta primera i planta segona i presenta coberta a dues vessants de carener asimètric perpendicular a la façana principal. La façana principal, arrebossada, està orientada a sud-est, i presenta un portal central a llinda, flanquejat per dues finestres a llinda. A la planta primera s'observa un balcó central amb llosana volada i obertura a llinda, flanquejat per dues finestres a llinda. A la planta segona, es veu un altre balcó amb la barana entre els brancals i obertura a llinda, flanquejat per dues finestres a llinda.

  Cal Torrossolla al Projecte de Catàleg de Masies. Foto: Projecte de Catàleg de Masies.

  Segons el Catàleg de Masies, correspon a La Casa Nova del Camí citada al Nomenclàtor de la Província de Barcelona de 1860. Apareix al Mapa Almera/Brossa de 1900 (La Casanova) i en el Mapa IGE de 1914 (Casanova). Podria haver estat vinculada al Mas de Segarresos.

  HÈLIX ARQUITECTES ASSOCIATS, SLP. Pla especial de catàleg de masies, cases rurals i altres edificacions en sòl no urbanitzable. Document per a l'aprovació inicial. Servei d'Urbanisme de la Diputació de Barcelona. Ajuntament de Santa Maria de Miralles. Març 2016