La Casanova de les Fonts
Castellar del Riu

A la zona de Llinars.
    A l'extrem nord de la vall de Llinars, al costat de Can Cabra.

Sara Simon Vilardaga

La masia de la Casanova de les Fonts es troba emplaçada dalt de la vessant que s'aixeca al fons de la vall de Llinars. És una casa de planta rectangular, consta de planta baixa, primera i sotacoberta; té la teulada a dos vessants amb el carener orientat est-oest. Actualment la façana principal és la que obre cap a ponent, on trobem la porta d'accés a la vivenda. La masia va ser reformada a fons per tal d'adaptar-la a les necessitats actuals. Les façanes són acabades amb un revestiment que cobreix la seva superfície.

La casa és un habitatge de primera residència, però també compta amb una part destinada a turisme rural.

L'estructura actual de la casa no ens permet apuntar una cronologia per aquesta masia ja que no són visibles elements arquitectònics que ens donin informació. Hem d'esmentar però, que la majoria de masies per la zona que utilitzen la terminologia casanova o caseta, sovint són cases bastides entorn al segle XIX.