La Casa Vella de Torre Cabota (o la Caseta)
Calders

Camí que surt de la urbanització Vista Pirineu (Artés) en direcció S-W.

En ruïnes
    Patronat de Cabrianes (Fundació Antònia Soler), Sallent.
    Jordi Piñero

Antiga casa de pagès en ruïnes. Era una casa de tamany mitjà-petit. Se'n conserven les parets del nord, amb 2 finestres força grans. La resta d'estructures (bona part fetes de tàpia) són cobertes per la vegetació. Tenia planta baixa i probablement dos pisos. Era situada al costat mateix del camí ral de Vic.

Podria tractar-se d'una casa nova, construïda al final del segle XVIII o principis del XIX en terrenys de la "casa mare": Torre Cabota. En plena època d'expansió del conreu de la vinya. Si aquest fos el cas seria l'únic exemple conegut a Calders d'un sistema molt estès en terres més occidentals del Bages. Fa molt temps que la casa és abandonada. S'aprofità material per fer construccions a Torre Cabota.