La Casa Nova del Vivet
Taradell

Camí de la Casa Nova del Vivet

BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

La Casa Nova del Vivet és una masia de principi del segle XIX que ha estat reformada i ampliada durant la segona meitat del segle XX.
    És una masia de planta rectangular que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. S'hi accedeix per un portal d'arc pla de pedra carejada amb la llinda inscrita: "1803" i una creu i el monograma de Crist intercalats. Al voltant hi ha diverses finestres d'arc pla arrebossat de factura moderna, que es distribueixen per la façana de forma aleatòria. A la façana posterior les finestres també són totes d'arc pla arrebossat, amb dos contraforts per reforçar l'estructura. A la façana lateral de ponent hi ha un cos annex amb obertures de maó que a la part superior està porxat amb pilars i una barana de maó. El tractament exterior dels murs és arrebossat i pintat, i de pedra vista al cos annex. A pocs metres davant la casa hi ha una cabanya.

És una masia propietat del Vivet.