La Casa Nova del Tei
Taradell

Camí de la Casa Nova del Tei
    Des de la ctra. BV-5306 seguir pel camí del Conier

BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

La Casa Nova del Tei és una masia construïda durant el primer terç del segle XX. És un edifici de planta quadrangular que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a quatre vessants. Les façanes principal i laterals es composen simètricament segons tres eixos d'obertures d'arc escarser ceràmic, excepte l'eix central del frontis, on el portal és d'arc de mig punt i les finestres superiors en forma de pòrtic. A la clau del portal hi ha una pedra inscrita: "L.VAQUER S. /1918". La façana posterior presenta dos eixos d'obertures d'arc pla arrebossat. L'acabat exterior és arrebossat i pintat de color blanc, amb les cantonades ressaltades amb obra vista. El ràfec està acabat amb cabirons.

A la façana hi posa "L Vaquer 1918"

És una masoveria del mas Tei de Malla.