La Casa Nova
Pujalt

C. de la Bassa, 3. Pujalt

BCIL . 862-I /Acord Ple Consell Comarcal / 31/03/2005
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

Edifici cantoner de planta rectangular i la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. El frontis presenta dos portals, un amb llinda de fusta i l'altre d'arc escarser de pedra. Al pis hi ha tres finestrals d'arc escarser i dos d'arc pla, tots arrebossats. La façana lateral té un pati davant que queda tancat per un mur de pedra. El parament dels murs és de pedra lligada amb morter, que es troba revestida amb argamassa.

En motiu de l'establiment a Pujalt de la Base d'Instrucció Militar del XVIII Cos de l'Exèrcit Popular de la República l'any 1938, diversos edificis del poble foren adaptats per a ús militar. La Casa Nova fou la vivenda del comandant i seu de l'oficina de comandància de la Base, així com un taller de reparació de vehicles.