La Casa Alta
Tiana

Camí dels Francesos o del Mig
    S'accedeix pel Torrent dels Grills

XIV
    Àlvar Sáez Puig

Masia agropecuària del segle XIV. Edifici civil; obra popular, es tracta d'una masia l'alçat de la qual es compon de planta baixa i pis. Coberta per una teulada amb dos vessants i carener perpendicular a la façana, destaca a aquesta, el portal de mig punt adovellat, que no coincideix amb l'eix central de l'edifici així com dues grans finestres coronelles, típiques del període gòtic. Just al mig, hi ha una gran finestra amb llinda, llindar i brancals de pedra. També, al mur lateral esquerra, hi ha dues petites finestres gòtiques, similars a les de la façana, però simples. Possiblement, al segle XVIII, s'hi afegí, en una reforma important, la part posterior de l'edifici, i s'obriren noves finestres.

És un edifici civil; es tracta d'una masia l'alçat de la qual es compon de planta baixa i pis. Coberta per una teulada amb dos vessants i carener perpendicular a la façana, destaca a aquesta, el portal de mig punt adovellat, que no coincideix amb l'eix central de l'edifici així com dues grans finestres coronelles, típiques del període gòtic. Just al mig, hi ha una gran finestra amb llinda, llindar i brancals de pedra. També, al mur lateral esquerra, hi ha dues petites finestres gòtiques, similars a les de la façana, però simples. Possiblement, al segle XVIII, s'hi afegí, en una reforma important, la part posterior de l'edifici, i s'obriren noves finestres. Malgrat la importància de la construcció s'ha de fer notar que es troba en mal estat de conservació ja que a les finestres els hi manca la columna. L'interior conserva els sostres embigats amb fusta, i els de la part superior. S'accedeix pel Torrent dels Grills.

Edifici civil del segle XIV d'estil gòtic. Possiblement, al segle XVIII, s'hi afegí, en una reforma important, la part posterior de l'edifici, i s'obriren noves finestres.

Bonet i Garí, Lluís (1983). Les masies del Maresme, Centre Excursionista de Catalunya, Barcelona. Ajuntament de Tiana (2002). Catàleg del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Tiana. Vol. 1. Tiana. Rodrigo, Xavier (1981). Les cases pairals de Tiana. Patronat Municipal de Cultura. Tiana.