La Calçada
Veciana

Veïnat de Montfalcó

Abandonada
    Jordi Montlló Bolart

Antiga masia situada prop de Sant Pere de Montfalcó el Gros, envoltada de camps de conreu, en una petita elevació natural. Actualment està mig esfondrada i no conserva la coberta; però encara es pot veure que era a dues aigües i el carener paral·lel a la façana principal, orientada a migdia. A l'interior s'observen restes de la cuina, on es conserva la boca i part del forn de coure pa, un tinell i una finestra amb llinda de fusta. Els paraments exteriors eren de pedra vista amb restes d'arremolinat.
    També conserva el cup, a la part posterior.

A l'esquerra de la façana hi ha les restes del que havia estat una pallissa.