La Barretina
Malgrat de Mar

Pl. Josep Anselm Clavé, 13

Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

La Barretina és un edifici construït a finals del segle XIX. És de planta rectangular i consta de planta baixa i dos pisos. Té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. El frontis es composa segons tres eixos d'obertures, totes d'arc pla arrebossat excepte la central del pis que és d'arc de mig punt. A sobre hi ha pintat l'any "1883". Les finestres dels pisos superiors incorporen un emmarcament de diferent tonalitat. La façana està rematada amb un capcer triangular que arrenca des d'una senzilla cornisa motllurada. A la façana lateral i posterior hi ha diverses finestres arrebossades disposades de forma aleatòria, la majoria de les quals tenen un emmarcament de diferent tonalitat. El tractament exterior dels murs és arrebossat i pintat. A l'interior s'hi conserva segons la tipologia clàssica de casino del sele XIX, amb el bar i la sala de joc.

L'antecedent de l'entitat la Barretina Vermella el trobem en la coral La Lira, fundada l'any 1883. Aviat va esdevenir la Societat Cultural i Recreativa La Barretina Vermella, escent un referent en la vida cultural i recreativa de Malgrat. Des de la seva creació s'hi realitzen diverses activitats tals com el ball, cant, filatèlia, etc.