Jub d'aglans de Barnils Sant Quirze Safaja

Camí de Can Barnils
Des de la parròquia agafar el camí de Barnils fins el Mas Bernils

Núria Cabañas

El jub de Barnils és una estructura de planta rectangular semi-soterrada i adossada en un marge. La coberta és de volta de canó de pedra i que posteriorment fou reforçada amb ciment i maons plans. A la part superior es conserva una pedra en forma d'embut per on s'introduïen els aglans que queien a l'interior per la façana posterior. La façana, situada a la banda de migjorn, té una porta amb llinda de pedra on hi ha la inscripció: " MARIA GRACIA BARNILS Y ----- BARNILS. 1779"

Altres noms: Cisterna de Can Barnils

El jub era utilitzat per remullar els aglans i donar-los al bestiar.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arquitectònic del terme municipal de Sant Quirze Safaja. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya. ROMA, F (2013): Patrimoni existencial de Sant Quirze Safaja. Patrimoni existencial, 6. Publicat per BUBOK PUBLISHING, S.L. Madrid.