Jardins de l'Ajuntament
Sant Esteve Sesrovires

Noucentisme
    Les escultures i els elements arquitectònics mostren signes de deteriorament.
    Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires / Carrer Major, 8-10
    Manuel Julià i Macias / Margarita Costa Trost

Actualment, a l'antic edifici principal de Can Farràs hi funciona l'Ajuntament, des del qual s'accedeix directament al jardí a través de la planta del semi soterrani. El jardí està situat a la banda posterior de la casa i afronta amb el carrer de Martorell i amb el carrer de l'Alba, és tancat per un mur d'obra i s'hi accedeix a través d'un portal situat al carrer de Martorell. El disseny del jardí és d'estil Neoclàssic i està urbanitzat amb elements pròpis de l'època. A la banda de llevant del jardí, en paral·lel al mur de tancament, s'hi disposa l'eix principal del jardí, flanquejat per una filera d'arbres de gran alçada a cada una de les bandes. Al fons de l'eix, situat a la part de tramuntana del jardí, hi és construït un petit estany circular delimitat amb rocalla, el qual ocupa el centre d'una placeta que, a la vegada, recull un segon eix secundari que li arriba de la banda de ponent del jardí. Al fons de l'eix principal hi és situada l'escultura de "El peix de colors" de Mercè Riba. Abans d'arribar a l'estany hi trobem una glorieta construïda amb estructura metàl·lica, la qual actua de suport a una enfiladissa que la cobreix totalment en època estival. La placeta, per la seva banda de ponent, adquireix una forma semicircular i a través d'unes escales s'accedeix a la part del jardí més propera a la casa, que queda situada a un nivell més alt. A la part de l'accés semicircular, a banda i banda de les escales, hi és construït un banc adossat a un muret d'obra, el qual s'estén al llarg de l'eix principal, actuant de mur de contenció entre la part més baixa i la part més alta del jardí. El segon eix descrit, que intersecta amb l'eix o passeix central, queda centrat amb una composició clàssica construïda en el mur de llevant de tancament de la finca. Aquesta composició arquitectònica conté una part central on hi és situat un relleu de Sant Jordi i un banc a cada banda construïts entre pilastres d'ornamentació clàssica. A la part superior del jardí, s'hi troba situada la segona escultura de Mercè Riba coneguda com "Cal·liope". Les dues escultures i la composició que conté el relleu de Sant Jordi constitueixen els elements més singulars del jardí. El jardí és dissenyat amb vegetació d'ordre major i vegetació menor, la major part del seu paviment és la mateixa terra batuda i els elements arquitectònics existents determinen la configuració dels dos àmbits principals del jardí, la part inferior o passeig principal i la part superior, que actua de zona d'accés a la casa. La composició arquitectural i vegetal del Jardí de l'Ajuntament o antic jardí de Can Farràs, representa, des del punt de vista de la història i de l'art, un interès públic que li confereix un singular valor patrimonial.

El Jardí de l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires, correspon a l'antic jardí de la casa Farràs, actualment convertida en el Consistori del municipi. L'any 1987, l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires va adquirir la finca de Can Farràs per a Casa Consistorial i Centre Social. L'acord de l'adquisició es va fer el 18 de març de 1986. La finca de Can Farràs, incloïa dos edificis i els jardins annexos, constituint una ïlla d'aproximadament 2.800 m2. Can Farràs va ser construïda per Josep Farràs i Soldevila a principis del segle XX, seguint el projecte de 1909 firmat per Pedro Ros i Tort. La casa i jardí es varen construir en els terrenys que ocupava l'antiga casa Gulart, la qual va ser enderrocada per possibilitar la reforma del carrer Major i la nova casa de Can Farràs es va construir seguint les noves alineacions dictades per l'Ajuntament de l'època.

Caixa 2015 i 767. AMSES.