Jardí i pèrgola del carrer de la Vila
Taradell

C. de la Vila, 65

En alguns trams s'aprecia un deteriorament notable del formigó armat de la pèrgola.
    BCIL.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

El jardí de la casa del carrer de la Vila es troba elevat respecte el nivell del carrer per un mur acabat amb una pèrgola decorativa. El mur segueix el traçat del carrer, excepte en el primer tram, on adquireix la forma semicircular de la glorieta superior. En aquesta hi ha una pedra encastada on hi ha inscrit "SERRA ANY 1934". Al costat hi ha una porta amb unes escales sinuoses que ascendeixen fins al pati. Aquí hi ha tres trams de pèrgoles fetes amb una estructura de bigues de formigó armat; a la glorieta formen una estrella de sis puntes. Aquesta estructura descansa sobre unes pedres semicirculars que es fixen en el mur, que a la part inferior (a nivell del carrer) presenta un sòcol sinuós fet amb lloses de pedra.